Νέος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παυσανίας Παπαγεωργίου

Αποχωρούν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποφασίσθηκε  νέος εκπρόσωπος του κόμματος μέχρι την εκλογή αρχηγού να είναι ο μέχρι τώρα αναπληρωτής, Παυσανίας Παπαγεωργίου. Διαφωνίες εκδηλώθηκαν ως προς τις ημερομηνίες, καθώς τρία μέλη της ήθελαν να επισπευσθούν οι εκλογές προέδρου αλλά η πλειοψηφία δεν συμφώνησε.

Ο 46χρονος Παυσανίας Παπαγεωργίου είναι νομικός και ήταν Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα το 2015. Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας προς την επόμενη Κεντρική Επιτροπή, προβλέπει στις 24 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση 1-4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή αρχηγού και θα επικυρώσει την διαδικασία. Νωρίτερα στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή των συνέδρων. Ανοικτό είναι ακόμη αν το έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό Συνέδριο, κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία και θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή. Εάν το έκτακτο Συνέδριο δεν είναι και καταστατικό τότε οι αλλαγές θα μεταφερθούν σε νέο Συνέδριο μετά την εκλογή αρχηγού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με ψήφους 18-3, καθώς διαφώνησαν ως ρος τις ημερομηνίες ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι οποίοι πρότειναν  η εκλογή ηγεσίας να γίνει στις 3 Νοέμβρη και το Συνέδριο να γίνει μέσα Οκτωβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx