Νέος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη

5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Σημειώθηκε νέος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη, ανοιχτά του νομού Λασιθίου, έγινε όμως αισθητός και στους άλλους νομούς. Η δόνηση υπολογίζεται στα 6,2 Ρίχτερ, και το επίκεντρο φαίνεται να ήταν 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα. Ήταν αισθητός σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο λόγω της συνεχούς πρόσφατης κινητικότητας, υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Αρκαλοχώρι υπήρξε μάλιστα και νεκρός από τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό. Οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και μικρό τσουνάμι λόγω της ισχυρής δόνησης, ενώ ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, κάνει ήδη λόγο για ζημιές, ακόμη και στο δημαρχείο όπου εντοπίστηκαν ρωγμές στους τείχους.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι