Νέος Πατριάρχης στη Βουλγαρία ο Δανιήλ – Παρών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Είναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς πολέμους και βία» λέει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για το 2024

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέλεξε νέο Πατριάρχη, τον Μητροπολίτη Βιδινίου Δανιήλ, 52 ετών.

Ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας εξελέγη από την Πατριαρχική Εκλογική Συνέλευση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος και ο Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ. Έλαβε 69 ψήφους ο Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ και 66 ψήφους ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος, ενώ υπήρχαν και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος δεν ήταν παρών στην τελετή, αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρευρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Ο Δανιήλ διαδέχεται τον επί δεκαετία πατριάρχη Νεόφυτο, ο οποίος απεβίωσε προ τριμήνου. Ο νέος Πατριάρχης είχε επικρίνει πέρσι το Σεπτέμβρη έντονα την βουλγαρική κυβέρνηση, η οποια είχε απελάσει τον επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια, Αρχιεπισκόπου Βασιανού, και δύο Λευκορώσους ιερείς που κατηγορήθηκαν ότι εξυπηρετούσαν ρωσικά γεωπολιτικά συμφέροντα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι