Νέος πρόεδρος στο σωματείο των ηθοποιών – Δυσαρέσκεια Μπιμπίλα

Νέος πρόεδρος στο σωματείο των ηθοποιών – Δυσαρέσκεια Μπιμπίλα

Η θητεία του Σπύρου Μπιμπίλα, ως προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έφτασε στο τέλος της και πλέον αναλαμβάνει ο ηθοποιός Νίκος Καραγιώργης, εκλεγείς με την παράταξη που πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές και ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές.

Ο νέος πρόεδρος, σε ανάρτησή του στα social media, αναφέρει: «Αλλαγή σελίδας στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σήμερα. Εκλογή νέου προεδρείου και ελπίζω πως από τη θέση του προέδρου του ΣΕΗ θα ανταποκριθώ στα δύσκολα καθήκοντα. Έχουμε δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο μπροστά. Το δρόμο του αγώνα για την αξιοπρέπεια της δουλειάς μας που τόσο αγαπάμε», έγραψε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών του Σωματείου, είχε αποδώσει την ήττα της παράταξής του ΑΕΝΑΗ στην αποχή και στη διάσπαση κάποιας ομάδας που έφυγε από την ΑΕΝΑΗ. Είχε γράψει: «Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς αφού προσήλθαν μόνο 1.100 από τους 3.600 που έχουν δικαίωμα ψήφου». Κατά τη γνώμη του για την ήττα της δικής του παράταξης ευθύνεται «μια μικρή παράταξη με 31 ψήφους που δεν έβγαλε έδρα κι έτσι αυτοί οι ψήφοι πήγαν στην πρώτη κατανομή. ΔΕΝ μπορεί να πανηγυρίζει κανείς λοιπόν, αφού μόνο πρέπει να προβληματιζόμαστε για ποιο λόγο (όπως συμβαίνει σε όλη την κοινωνία και τις εθνικές εκλογές) οι πολίτες παραμένουν αμέτοχοι και απαθείς ενώ σοβαρά προβλήματα τρέχουν».

Η Δημοκρατική Ενότητα ηθοποιών έλαβε 367 ψήφους και η παράταξη Α.ΕΝ.Α.Η έλαβε 331.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι