Νεπάλ προς Ρωσία: Μην παίρνετε ως μισθοφόρους τους ανέργους μας

Νεπάλ προς Ρωσία: Μην παίρνετε ως μισθοφόρους τους ανέργους μας

Αντιδρά το Νεπάλ στη στρατολόγηση μισθοφόρων αλλά και σε μορφή δουλεμπορίας εις βάρος πολιτών του

Η αστυνομία του Νεπάλ συνέλαβε δέκα Νεπαλέζους οι οποίοι κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν  άνεργους νέους ως μισθοφόρους στη Ρωσία υποσχόμενοι εντυπωσιακές αμοιβές. Σε άλλους μάλιστα έλεγαν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ψέματα ότι θα τους βγάλουν τουριστική βίζα και θα δουλέψουν στη Ρωσία ως “φύλακες σε εταιρία”. Ομως όταν έφθαναν στη Ρωσία, άλλα μέλη της ίδιας συμμορίας, τους εξανάγκαζαν να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα διευθυντικό στέλεχος της αστυνομίας του Νεπάλ.

Η χώρα αυτή έχει ζητήσει και επισήμως από τη Ρωσία να μην στρατολογεί πολίτες της στον ρωσικό στρατό και να ξαναστείλει στο Νεπάλι όσους έχει ήδη εντάξει στις στρατιωτικές δυνάμεις της, καθώς έξι Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν ήδη στην Ουκρανία. Ζητεί από τη Ρωσία να στείλει τις σορούς τους στο Νεπάλ και να πληρώσει αποζημιώσεις στις οικογένειές τους.

Ο αρχηγός της περιφερειακής αστυνομίας του Κατμαντού, Μπουρεντρά Κχάτρι, δήλωσε ότι 10 άτομα τέθηκαν υπό αστυνομική κράτηση αφού συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες μετά από πληροφορίες ότι στρατολογούσαν νέους.

Ο κ. Κχάρτι είπε ότι «Πρόκειται για υπόθεση διακίνησης ανθρώπων…οργανωμένο έγκλημα». Οι αρχές του Νεπάλ κάνουν ανακοινώσεις πλέον και ζητούν από τους νέους να μην πηγαίνουν για εργασία σε εμπόλεμη περιοχή ακόμη κι αν τους υπόσχονται “εργασία σε φύλαξη” και άλλες ακίνδυνες θέσεις εργασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι