Νετανιάχου: Η καταστροφή της Χαμάς είναι μέρος του σχεδίου για τη Γάζα

Νετανιάχου: Η καταστροφή της Χαμάς είναι μέρος του σχεδίου για τη Γάζα

Η προτεραιότητα του Ισραήλ στη Γάζα είναι να καταστρέψει τη Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είναι κάτι που συμφωνήσαμε ομόφωνα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση μέσω βίντεο για τη Γάζα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο Νετανιάχου δήλωσε πως η πρώτη φάση ενός σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ για το σταδιακό τέλος του πολέμου στη Γάζα, η οποία περιλαμβάνει περιορισμένη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμας, θα μπορούσε να γίνει χωρίς να έχει επιτευχθεί απαραίτητα περαιτέρω συμφωνία για το τι θα ακολουθήσει.

«Ο πόλεμος θα σταματήσει με σκοπό να επιστραφούν οι όμηροι και τότε θα προχωρήσουμε με τις άλλες συζητήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντέιβιντ Μένσερ.

Από την πλευρά του, ο ακροδεξιός εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ πως προσπαθεί να «εξωραΐσει» μια συμφωνία για σταδιακό τέλος στον πόλεμο στη Γάζα την οποία προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επανέλαβε την απειλή ότι θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε πως οποιοδήποτε σχέδιο για το τέλος του πολέμου στη Γάζα, πρέπει να περιλαμβάνει την κατάρρευση της Χαμάς, είπε ο Μπεν-Γκβιρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι