Νετανιάχου: “Λέμε όχι στη σύσταση παλαιστινιακού κράτους, το ξεκαθαρίσαμε και στις ΗΠΑ”

Νετανιάχου: “Λέμε όχι στη σύσταση παλαιστινιακού κράτους, το ξεκαθαρίσαμε και στις ΗΠΑ”

Ο Νετανιάχου θεωρεί ότι ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ

Την αντίθεσή του στη δημιουργία  παλαιστινιακού κράτους επεσήμανε για ακόμα μία φορά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος δήλωσε ότι έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι αντιτίθεται στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους ως μέρος οποιουδήποτε μεταπολεμικού σεναρίου και είπε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός ενός κράτους πρέπει να μπορεί να λέει ΄όχι΄ και σε φίλους»

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αποκαλύφθηκαν οι βαθιές διαιρέσεις που έχουν προκύψει μεταξύ των στενών συμμάχων τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου και ενώ οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ να μειώσει τις επιθέσεις και δήλωσαν ότι η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της «επόμενης ημέρας».

Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε σε εθνικό επίπεδο, ο Νετανιάχου ορκίστηκε να συνεχίσει την επίθεση μέχρι το Ισραήλ να πραγματοποιήσει μια «αποφασιστική νίκη επί της Χαμάς». Απέρριψε επίσης την ιδέα της παλαιστινιακής κρατικής υπόστασης. Είπε ότι έχει μεταφέρει τις θέσεις του στους Αμερικανούς.

«Σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία το Ισραήλ χρειάζεται να έχει έλεγχο ασφαλείας σε όλο το έδαφος δυτικά του Ιορδάνη. Αυτό συγκρούεται με την ιδέα της κυριαρχίας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ικανός να λέει όχι στους φίλους μας», πρόσθεσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι