Νίκη: Η απαξίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίστηκε με τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών

Νίκη:  Η απαξίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίστηκε με τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η ανακοίνωση του κόμματος.

“Η ΝΙΚΗ καταδικάζει τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκαν οι κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αμέσως μετά την ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου για το βαθμολόγιο των Υπαξιωματικών από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Δένδιας, αφού επιβράβευσε όλους τους Αρχηγούς των ΕΔ για την ανοχή τους, διατηρώντας τους στη θέση τους, απαίτησε και τη διενέργεια έκτακτων κρίσεων Αξκών με διαδικασία express.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, προφανώς με ειλημμένες αποφάσεις, εξετάσθηκαν οι ατομικοί φάκελοι εκατοντάδων αξιωματικών και, φυσικά, ανταμείφθηκαν όσοι έχουν εκδηλώσει αφοσίωση στην Κυβέρνηση και ασπάζονται το όραμα του Υπουργού για μια «Νέα Εποχή» στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ αποστρατεύθηκαν ικανά στελέχη με επιχειρησιακή εμπειρία και γνώσεις. Ένα, δυστυχώς, νοσηρό και διαλυτικό φαινόμενο, αποτέλεσμα της κομματοκρατίας που έχει εδραιωθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ΝΙΚΗ έχει κατά καιρούς επισημάνει ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει περιέλθει σε μία επικίνδυνη κατάσταση απαξίωσης από την πολιτική ηγεσία, χωρίς ηθικό και προοπτική, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς παραιτήσεις νέων στελεχών και τον μειούμενο αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Η κατάσταση αυτή είναι εθνικά επικίνδυνη και επηρεάζει άμεσα το αξιόμαχο του Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κομματικό εργαλείο ούτε πεδίο για την προβολή και ανάδειξη του εκάστοτε Υπουργού. Είναι η ασπίδα και το δόρυ της πατρίδας μας”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx