Νικος Ανδρουλάκης: Τραγωδία η κυβέρνηση, κωμωδία ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο άνοιγμα Ανδρουλάκη στους αμφιταλαντευόμενους προοδευτικούς ψηφοφόρους

Πρόσκληση-άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες την Κυριακή να ενώσουν τις δυνάμεις, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στο Θησείο.

Δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ δεν θα απογοητεύσουν κανέναν στη νέα πορεία και πώς θα σταθούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού. Παράλληλα, κάλεσε να συμμετάσχουν κι όχι να απέχουν κι απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ζητώντας από αυτούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα. Το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη λύση απέναντι στην τραγωδία της κυβέρνησης και την κωμωδία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη . «Έχετε πολλούς λόγους να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ. Στείλτε μήνυμα στην ατιμωρησία και την αλαζονεία, απέναντι σε αυτούς που είναι ικανοί να θυσιάσουν τους κόπους σας για το κέρδος και την εξουσία».

«Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός που έχει κηρύξει 7 φορές σε ένα χρόνο το τέλος της ακρίβειας; Ποια αξιοπιστία έχει όταν στην τραγωδία των Τεμπών και στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των emails της κυρίας Ασημακοπούλου δεσμεύεται για άπλετο φως, αλλά στο τέλος ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη;», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτήρισε «σουρεάλ σκηνικό επιθεώρησης τα της Θεσσαλονίκης. Στις οθόνες το πόθεν έσχες των εκατομμυρίων, των φορολογικών παραδείσων και των offshore, αλλά από κάτω να ανεμίζουν οι σημαίες της Αριστεράς».

«Μαθήματα προόδου στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει ο ακραιφνής οπαδός του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι να μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίπλα του δυο υπουργούς του Καραμανλή, τον Αντώναρο και τον Σπηλιωτόπουλο και τον Ναύαρχο Αποστολάκη, που ανακοινώθηκε υπουργός του κ. Μητσοτάκη.

Σχολίασε το σύνθημα ΝΔ “Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη”, υποστηρίζοντας ότι αποκλίνουμε από όλους τους ευρωπαϊκούς δείκτες ευημερίας, στην αγοραστική δύναμη όπου η Ελλάδα είναι τελευταία στη υγεία με δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ), στο μερίδιο μισθών/ μερίδιο κερδών, όπου είναι δεύτεροι χαμηλότεροι μισθοί στην ΕΕ και τρίτα υψηλότερα κέρδη), στο κράτος κράτος δικαίου κάνοντας ειδικότερες αναφορές στο ζήτημα των υποκλοπών και στη τραγωδία στα Τέμπη. «Να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ώστε να μην γίνεται μόνο από το κυβερνών κόμμα, ώστε να μην υπάρχουν εξαρτήσεις», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Επανέλαβε διεξοδικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, την αναγέννηση του ΕΣΥ, την καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το δημογραφικό, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τη νησιωτικότητα. Είπε ότι «κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα. Είναι ψήφος στη λιτότητα και στο “λίγο μαζί και πολύ χώρια”. Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά, που είναι κατά του Ευρωστρατού και της κοινής εξωτερικής πολιτικής. Η μόνη ψήφος που συνθέτει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τους ευρωπαίους σοσιαλιστές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι