Νίκος Τσάφος: Ερώτηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο για το άρθρο του SLpress.gr

"Παρών σε κάθε περίπτωση" δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, επικαλούμενος το άρθρο του SLpress.gr για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Νίκο Τσάφο, ο οποίος σε παλαιότερη ανάρτηση του στο Twitter αποκαλούσε το ψευδοκράτος «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή: «Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα στην έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα www.SLpress.gr ότι ανέλαβε καθήκοντα ως σύμβουλός σας ο Ν.Τ. Έως να λάβω τη διευκρινιστική σας απάντηση για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το πλήρες όνομά του. Ο άνθρωπος αυτός, όπως επαναλαμβάνω διαβάζω στην ανωτέρω ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων αποκαλεί το κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου με το όνομα που η Τουρκία παρανόμως του έχει απονείμει. Ερωτάσθε: Αληθεύει ότι ο Ν.Τ. είναι σύμβουλός σας;» καταλήγει η ερώτηση.

Σε παλαιότερο άρθρο του, λίγο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Τσάφος είχε υποστηρίξει ότι «η πρόταση για αγωγό (φυσικού αερίου) προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα, απ’ ό,τι στο παρελθόν». Στο ίδιο άρθρο επεσήμανε πως ο EastMed «συναντά πολλά εμπόδια» και πως «δυσκολεύεται να σημειώσει πρόοδο».

Να σημειωθεί πως πληθώρα δημοσιευμάτων τον περασμένο Μάιο, αναφέρονται στον διορισμό του Νίκου Τσάφου ως ενεργειακού συμβούλου του πρωθυπουργού. Ο ίδιος, σε νεότερη ανάρτηση του, μίλησε για «αστοχία και λάθος του», προχωρώντας στην διαγραφή του επίμαχου tweet.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι