Νησί… τριών εβδομάδων

Νησί… τριών εβδομάδων

Η Ιαπωνία απέκτησε άλλο ένα νησί 1.200 μίλια νοτίως του Τόκιο

Υποθαλάσσιες εκρήξεις ηφαιστείου στη θάλασσα της Ιαπωνίας, δημιούργησαν ένα νησί που έχει (μέχρι στιγμής) διάμετρο 100 μέτρων. Αν η δραστηριότητα συνεχιστεί, το νησί θα αυξηθεί σε όγκο, αλλά μπορεί και να μην επιβιώσει . “Φύτρωσε” στα παράλια του νησιού Ιβοτζίμα που κάποιοι θυμούνται ίσως από ταινίες, αλλά και από την τρομερά φονική μάχη που δόθηκε εκεί κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, Είχαν σκοτωθεί οι 21.884 Ιάπωνες στρατιώτες από τους συνολικά 22.000 που υπερασπίζονταν το ηφαιστειογενές νησί, το οποίο οι ΗΠΑ κατέλαβαν και απέδωσαν στην Ιαπωνία το 1968.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δημιουργηθεί άλλα τρία νησάκια από σεισμούς ή εκρήξεις ηφαιστείων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, Δεν ξέρουν οι ειδικοί ακόμη αν το συγκεκριμένο θα αντέξει και θα μεγαλώσει ή αν τα υλικά του διαβρωθούν γρήγορα και χαθεί. Παρακολουθούν όμως με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή το υψηλότερο σημείο του είναι τα 20 μέτρα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx