Νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό

Ζάκυνθος

Την πρόθεσή του να φέρει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, στη Βουλή, νομοσχέδιο, που θα καθορίζει το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του εθελοντικού κινήματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης επί του θέματος, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται, ήδη, ένα αυτοτελές νομοσχέδιο, το οποίο θα θέσει τους κανόνες ενίσχυσης της λειτουργίας του εθελοντισμού στη χώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα εισάγει κανόνες πιστοποίησης για το εθελοντικό κίνημα, σωστής και διαφανούς λειτουργίας των εθελοντικών ομάδων, λογοδοσίας όλων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα θα θεσπίζει κίνητρα, τα οποία θα ευνοήσουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού».

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό, θα προκύψει μέσα από ουσιαστικό διάλογο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το κίνημα του εθελοντισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Θα λάβει -όπως είπε ο υπουργός- πολύ σοβαρά υπόψη τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές σε αυτόν τον τομέα και θα είναι έτοιμο για δημόσια διαβούλευση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

 

 

«Πιστεύω ότι με το εθελοντικό κίνημα έχουμε ένα κοινό πεδίο δράσης και χωρίς καμία αμφιβολία υπάρχει περιθώριο για πάρα πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά και παρέμβαση μέσα από αυτή τη συνεργασία» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ χαρακτήρισε θετική κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να «βάλει στην ατζέντα την εκπαίδευση σε δεξιότητες και γνώσεις που έχουν σχέση με τον εθελοντισμό όλων των πολιτών, σε πολλούς τομείς, όπως είναι η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, ο τουρισμός, ο απόδημος Ελληνισμός και μια σειρά άλλους τομείς. Με σκληρή και δημιουργική δουλειά μπορείτε να αποτελέσετε τη γέφυρα μεταξύ της πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, που έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη του εθελοντισμού από τη μια και της κοινωνία των πολιτών από την άλλη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx