Νορβηγία: Συνελήφθη ο γιος πριγκίπισσας για χρήση κοκαΐνης και επειδή χτύπησε τη σύντροφό του

Νορβηγία: Συνελήφθη ο γιος πριγκίπισσας για χρήση κοκαΐνης και επειδή χτύπησε τη σύντροφό του

Συνελήφθη στη Νορβηγία ο 27χρονος “πρίγκιπας” Μάριους Μποργκ Χέιμπι, επειδή χτύπησε υπό την επήρρεια ναρκωτικών την σύντροφό του. Αν και δεν φέρει ο ίδιος τίτλο, ανήκει στην βασιλική οικογένεια.

Ο Μποργκ είχε γεννηθεί εκτός γάμου από μια ατίθαση Νορβηγίδα που έκανε χρήση ναρκωτικών στα νιάτα της, την Μέτε Μάριτ, η οποία όμως το 2001 άλλαξε ζωή, καθώς παντρεύτηκε το διάδοχο του θρόνου, Χάακον. Όταν ασθένησε ο βασιλιάς Χάραλντ, για τέσσερις μήνες το 2004 βασίλεψε ο Χάακον και τύποις βασίλισσα έγινε η Μέτε Μάριτ.  Στον μεγάλο της γιο δεν έχει ανατεθεί καμία επίσημη θέση ούτε του δόθηκε τίτλος, σε αντίθεση με τα αδέλφια του, τα δύο παιδιά που η μητέρα του απέκτησε με τον διάδοχο και που είναι πρίγκιπες.

Ο 27χρονος συνελήφθη στο Όσλο πριν από δέκα ημέρες και κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών στη σύντροφό του και για υλικές ζημίες που προκάλεσε στο σπιτι της. Τα τραύματα της γυναίκας δεν ήταν σημαντικά και δεν νοσηλεύθηκε, όμως εύλογα ξέσπασε σκάνδαλο.

Σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνέβη κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Χτύπησα μια γυναίκα και κατέστρεψα αντικείμενα σε διαμέρισμα υπό την επήρρεια αλκοόλ και κοκαΐνης. Έχω αρκετά ψυχολογικά προβλήματα και αντιμετωπίζω από παιδί μέχρι σήμερα μεγάλες ψυχικές δυσκολίες. Έχω δώσει μάχη να αποτοξινωθώ. Τώρα θα ξαναρχίσω θεραπεία και θα πάρω το ζήτημα πολύ σοβαρά. Η χρήση ναρκωτικών και οι διαγνώσεις των διαταραχών μου δεν δικαιολογούν αυτό που συνέβη στο διαμέρισμα της φίλης μου το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι έχω κάνει. Για εμένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ζητήσω συγγνώμη στην κοπέλα μου. Δεν της άξιζε ούτε αυτό που συνέβη με μένα, όπως δεν της αξίζει ούτε η ακραία πίεση που δέχεται τόσο από τον νορβηγικό όσο και από τον ξένο Τύπο., καθώς την καταδιώκουν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου. Ξέρω ότι οι ενέργειές μου σε γενικές γραμμές έχουν αντίκτυπο και στα μέλη της οικογένειας.»

Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι δήλωσε ένοχος και είναι έτοιμος να εκτίσει την ποινή του, είπε ο δικηγόρος του στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

 

Στη Νορβηγία ο μονάρχης έχει καθαρά τυπική παρουσία. Θεωρητικά διατηρεί την εκτελεστική εξουσία, αλλά με την καθιέρωση του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης, και αυτή έχει περάσει στον πρωθυπουργό και εν γένει οι αρμοδιότητές του έχουν γίνει αυστηρά τυπικές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι