Τί δείχνουν τα ευρήματα για το χτύπημα στον αστυνομικό – Ποιος είναι ο μαχαιροβγάλτης Νορβηγός

Δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό

Το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους»

Τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα φέρεται να διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στη σορό του 32χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 44χρονο, Νορβηγό υπήκοο, μέσα σε μπαρ (μπυραρία), επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπυραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός αλλά δέχθηκε την θανατηφόρα επίθεση από τον αλλοδαπό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 44χρονος προκαλούσε ένταση, με τον αστυνομικό να επιχειρεί να παρέμβει και να δέχεται επίθεση, συνέπεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με το thestival.gr o δράστης λίγο μετά τις 04:00, διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού, έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του και δέχθηκε δυο μαχαιριές, στην πλάτη και στην κοιλιακή χώρα. Άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου. Υπηρετούσε ως αξιωματικός στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή στον εισαγγελέα

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος Νορβηγός θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Παράλληλα παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Όπως αποκάλυψε γείτονας, ο Νορβηγός ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία εννιά χρόνια, εισπράττοντας κάποιο επίδομα από τη χώρα του. Μάλιστα, ο γείτονας, μιλώντας στους δημοσιογράφους συμπλήρωσε πως ο 44χρονος είχε δημιουργήσει ξανά πρόβλημα και σε άλλα μαγαζιά τις Θεσσαλονίκης, καθώς είχε εμπλακεί παλαιότερα σε κάποιο περιστατικό στα Λαδάδικα.

Ο δράστης, 44 ετών Νορβηγός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες έμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. «Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ» ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής.

«Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας ‘μαλλιάς’, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν» σημείωσε στους δημοσιογράφους ο καταστηματάρχης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι