Νόσησε ηπίως ο πρόεδρος της Αργεντινής, αν και είχε λάβει δύο δόσεις του Sputnik-V (upd)

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλφρέντο Φερντάντεζ, 62 ετών, ανακοίνωσε ότι έχει χαμηλό πυρετό και παραμένει από χτες σε καραντίνα. Είχε λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου. Οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει ότι χρειάζονται πάνω από 3 εβδομάδες για πλήρη ανάπτυξη αντισωμάτων μετά την δεύτερη δόση όμως ο πολιτικός της Αργεντινής είχε λάβει την δεύτερη δόση πριν από ενάμισι μήνα. Επισης δεν ξέρουμε από ποια μετάλλαξη έχει προσβληθεί , καθώς η βραζιλιάνικη είναι παρόμοια με τη νοτιοαφρικανική και κανένα εμβόλιο δεν την καλύπτει επαρκώς.

Πιθανόν, εκτιμάται, ο πρόεδρος της χώρας να ανήκει στο 9% που “δεν το πιάνει” το συγκεκριμένο εμβόλιο ή (όπως αναφέρουν εξάλλου και οι παρασκευαστές των εμβολίων της Pfizer, Moderna και AstrraZeneca) ίσως ανήκει στις περιπτώσεις όπου το εμβόλιο δεν αποτρέπει την μόλυνση, αλλά αποτρέπει τη βαριά νόσηση. Έχει πονοκέφαλο και  δεκατική κίνηση (37,3°C) και όχι υψηλό πυρετό. Πρόσθεσε στο tweet του, πως περιμένει το αποτέλεσμα ενός τεστ PCR που θα επιβεβαιώσει αν έχει μολυνθεί ή όχι,αλλά το τεστ ταχείας ανίχνευσης βγήκε θετικό. Έγραψε σε ανάρτησή του ότι εξακολουθεί να εργάζεται και ότι είναι «σε καλή φυσική κατάσταση».

«Αν και θα ήθελα να είχε περάσει η ημέρα των γενεθλίων μου χωρίς αυτό το νέο, το ηθικό μου είναι καλό», πρόσθεσε ο Φερνάντες που είχε γενέθλια χθες. Ο πρόεδρος της Αργεντινής έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V του ρωσικού εργαστηρίου Gamaleya, την πρώτη στις 21 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές της προεδρίας. Ο ίδιος ενημέρωσε όλες τις επαφές του για το γεγονός ότι το rapid test τον βρήκε θετικό.

Η Αργεντινή βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας. Ειναι μια χώρα 44 εκατομμυρίων κατοίκων και έχει καταγράψει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα και 56.023 θανάτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι