VIDEO

Νοθεία καυσίμων: Προφυλακίσθηκε ο πρώην ιερέας και αρχηγός – Ελεύθερη η παίκτρια ριάλιτι

Νοθεία καυσίμων: Προφυλακίσθηκε ο πρώην ιερέας και αρχηγός – Ελεύθερη η παίκτρια ριάλιτι

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οκτώ από τους 20 συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος που διακινούσε νοθευμένα καύσιμα και ποτά – μπόμπες. Μεταξύ αυτών που δεν προφυλακίσθηκαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους είναι και μία 27χρονη, πρώην παίκτρια σε ριάλιτι, που είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για την απάτη και ότι απλά δούλευε ως υπάλληλος στο χώρο όπου έγινε η έφοδος των αστυνομικών.

Η πρώην παίκτρια βρισκόταν ως προσωρινά απασχολούμενη όπως είπε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Πατήσια και δεν γνώριζε ότι γινόταν νοθεία. Συνολικά από τους 20 συλληφθέντες απολογήθηκαν οι 12 και προφυλακίσθηκαν από αυτούς οι τέσσερις. Αύριο θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι, που δεν απολογήθηκαν σήμερα. Δεν γνωρίζουμε αν απολογήθηκε σήμερα ο 65χρονος Παλαιστίνιος από τη Γάζα, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για μία από τις εγκαταστάσεις.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι πάντως και και ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” του κυκλώματος, ο οποίος δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι δεν αναλύθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους οι ουσίες που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του στον Ασπρόπυργο. Είναι ηλικίας 62 ετών, από την Πέλλα. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες αναφέρεται ως “πάτερ”. Ήταν και ειδικός στους διαλύτες και εν γένει στα χημικά. Είπε ότι είχε σπουδάσει ιατρική στη Βουλγαρία, όμως στην πορεία επέλεξε την ιεροσύνη και βρέθηκε τελικά διάκος στο Λονδίνο, όπου έζησε 12 χρόνια. Εν συνεχεία επέστρεψε στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην διάκος και πολλοί συγκατηγορούμενοί του, είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις περί ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, που τους παρακολουθούσε και με drone, το κύκλωμα είχε εισάγει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πάνω από εκατό τόνους διαλυτών για νόθευση. Τα μέλη του κυκλώματος νοθείας καυσίμων και ποτών που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία φέρεται να είχαν διασυνδέσεις με τη λεγόμενη Greek Mafia.

Σημαντικό ρόλο έπαιζε στην υπόθεση ένα πάρκινγκ φορτηγών που χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ο χώρος αυτός φέρεται να ανήκε άλλοτε στον Γιάννη Σκαφτούρο, τον οποίο δολοφόνησαν αντίπαλοί του το Πάσχα του 2022 στο πατρικό του, στα Δερβενοχώρια. Όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την ομάδα αυτή με το Σκαφτουρο.  Εκτός από τους 20 συλληφθέντες, αναζητούνται άλλοι 10 εμπλεκόμενοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι