Novartis: Απαλλαγή με βούλευμα για τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ο αντιεισαγγελέας κατηγορήθηκε κατόπιν μηνύσεως της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Η πρώην εισαγγελέας είχε αναφέρει ανέφερε ότι ο Γιάννης Αγγελής ενώ όφειλε να παραλάβει, εν τέλει δεν παρέλαβε στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό ενός ατόμου που ήταν συγγενής πολιτικού.

Τα στοιχεία εκείνα έδωσαν προφορικά Αμερικανοί στον ίδιο και στους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στη Βιέννη, το 2018. Το ταξίδι στη Βιέννη είχε γίνει για να ερευνηθούν καταγγελίες σχετικά με δωροδοκίες πολιτικών από την εταιρία Novartis. Με το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο κ. Αγγελής απαλλάσσεται από το αδίκημα, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Οικονόμου.

Ο τελευταίος στην απαλλακτική του πρόταση ανέφερε πως ο κ. Αγγελής κατά την συνάντηση της Βιέννης «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν». Στικάκι ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συνέτρεχε δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ για παράβαση καθήκοντος και πρόκληση βλάβης του κράτους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι