Νταγκεστάν: Τέσσερις νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ναούς με θύματα κυρίως αστυνομικούς

Τις ΗΠΑ κατηγορεί η Ρωσία για την επίθεση στην Κριμαία – Τί λέει η Μόσχα για το μακελειό στο Νταγκεστάν

Στο Νταγκεστάν, μια αρκετά ανομοιογενή δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κασπία (στα σύνορα με το Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και την Τσετσενία) ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια συναγωγή, σε μια εκκλησία και σε ένα φυλάκιο της τροχαίας σε δύο χωριστές επιθέσεις. Σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες:  ένας ιερέας, ο αστυνομικός  φρουρός της εκκλησίας και άλλος ένας αστυνομικός. Σε άλλο σημείο, πυροβόλησαν και σκότωσαν άλλον αστυνομικό.

«Περίπου στις 18:00 στην πόλη Ντέρμπεντ, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον συναγωγής και εκκλησίας με αυτόματα όπλα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα λευκό Volkswagen Polo με αριθμό κυκλοφορίας 921.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στη Μαχατσκάλα, άγνωστοι επιτέθηκαν σε φυλάκιο της τροχαίας. Εκεί σκοτώθηκε επίσης ένας αστυνομικός και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης του Νταγκεστάν Σεργκέι Μελίκοφ χαρακτήρισε το περιστατικό απόπειρα αποσταθεροποίησης. Τόνισε ότι «όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν σύμφωνα με οδηγίες, έχει δημιουργηθεί και επιχειρησιακό αρχηγείο, θα ληφθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαραίτητες αποφάσεις προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων της δημοκρατίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Είμαστε ενάντια στην τρομοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της, στις επιθέσεις εναντίον αμάχων σε οποιοδήποτε μέρος και σε οποιαδήποτε χώρα».

Πηγή: RiaNovosti και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι