Ντόρα Μπακογιάννη: “Γιατί έμεινε μουγγός ο Μάας στην πολεμική απειλή της Τουρκίας;”

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Σφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, για το γεγονός ότι άφησε ασχολίαστες τις πολεμικές απειλές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, άσκησε η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγγός», εκτός και «αν χάθηκε στη μετάφραση».

Η ίδια κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να  ζητήσει εξηγήσεις από τον ομόλογό του.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους . Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας να μην απαντά», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τουρκικά είναι δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη φράση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. (Ο Τσαβούσογλου είπε “ἀν η Ελλάδα συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει, τότε δεν θα έχουμε απλώς ατύχημα, η Τουρκία θα κάνει ό,τι πρέπει”).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι