Ντόχα: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Ντόχα: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
EPA/MOHAMMED SABER

Με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα ξεκίνησαν στην Ντόχα οι συνομιλίες για το Μεσανατολικό. Αναλυτικότερα, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει στον νέο γύρο συνομιλιών μαζί με τους εταίρους του από τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, την ώρα που οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι νέες συνομιλίες, έπειτα από πρόσκληση των χωρών που μεσολαβούν, δηλαδή του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, έχουν ως βάση πρόταση που παρουσιάστηκε την 31η Μαΐου από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στην πρώτη της φάση, προβλέπει ανακωχή έξι εβδομάδων, αποχώρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης.

Οι συνομιλίες θα γίνουν παρόντος του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, σύμφωνα με αμερικανική πηγή, καθώς και των επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ (αντίστοιχα των ισραηλινών υπηρεσιών κατασκοπείας και αντικατασκοπείας), σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι