Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ

Ο Ανώτατος Διοικητής Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, πτέραρχος Αντρέ Λανάτα, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την 25η Μαρτίου έως και τις 27 Μαρτίου, προσκεκλημένος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Παρασκευή, ο πτέραρχος Λανάτα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο στρατόπεδο Παπάγου. Ο Ανώτατος Διοικητής Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

Ο κ. Φλώρος αναφέρθηκε στο περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ασφαλείας, σταθερότητας και ειρήνης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε επισης τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με κράτη της ΜΕΝΑ (Middle East and North Africa, Μέση Ανατολη και Βόρειος Αφρική) μέσω ενός ευρέος πλέγματος συνεκπαιδεύσεων. Επιπλέον, τόνισε την σταθερή προσήλωση της χώρας μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Συμμαχίας με την συμμετοχή της στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τη συνεισφορά της με αμυντικές δαπάνες που παραδοσιακά υπερκαλύπτουν το 2% του κρατικού προϋπολογισμού της.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ενεργοποίηση του κέντρου αριστείας ενοποιημένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας με έδρα τα Χανιά στην Κρήτη καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση του ΝΑΤΟϊκού κέντρου επιχειρησιακής εκπαίδευσης ναυτικής αποτροπής στην Κρήτη, στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας της συμμαχίας με εταίρους και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι