Ο αστυνομικός που εκβίαζε ηλικιωμένους είχε παρασημοφορηθεί

Ο αστυνομικός που εκβίαζε ηλικιωμένους είχε παρασημοφορηθεί

Αμηχανία έχει προκαλέσει στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι ο 40χρονος συνταξιούχος (για λόγους υγείας) αστυνομικός που συνελήφθη για εκβιάσεις και απάτες, είχε προ ετών παρασημοφορηθεί.

Όταν ήταν 30 ετών ο αστυνομικός, το 2014, είχε συμμετάσχει στην καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη για ληστεία στην Αχαΐα και είχε “φάει” σφαίρα στο πόδι. Εκείνος ο τραυματισμός του τον έχρισε άξιο για ασημένιο μετάλλιο το 2020, οπότε και αποστρατεύθηκε για λόγους υγείας. Τέσσερα χρόνια αργότερα όμως συνελήφθη ως μέλος σπείρας που έκλεβε με απάτη χρήματα από ηλικιωμένους με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενών τους. Τώρα διερευνάται εν γένει το ιστορικό του και η πιθανότητα να είχε εμπλακεί και σε άλλες παρανομίες.

Η σύλληψη του όσον αφορά την τελευταία απάτη, έγινε μετά την υφάρπαξη 40.000 ευρώ από ηλικιωμένη, η οποία, όπως και άλλοι άνθρωποι, είχε δεχθεί τηλεφώνημα από απατεώνες για τραυματισμό συγγενούς της σε τροχαίο ατύχημα και για επείγουσα επέμβαση που απαιτούσε μετρητά. Η συγκεκριμένη απάτη διαπράχθηκε προ δέκα ημερών, όταν άγνωστος κάλεσε το θύμα προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και απαίτησε 40.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Η παθούσα πείσθηκε από τα λεγόμενά του και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού. Το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων κλείστηκε στην περιοχή των Βραχναίικων. Η ηλικιωμένη γυναίκα μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τις 40.000 ευρώ σε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος αποχώρησε με μία μοτοσικλέτα. Από την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ο κατηγορούμενος προσήχθη και αναγνωρίστηκε από το θύμα της απάτης. Ο συλληφθείς υποστήριξε ότι παρέδωσε το ποσό στις Σέρρες, όπου εδρεύουν οι Βούλγαροι απατεώνες που έχουν στήσει “τη δουλειά”. Πλέον, οι έρευνες για τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος επικεντρώνονται στο μακεδονική πόλη με τη συνεργασία της τοπικής Ασφάλειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx