Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε την φον Λάιεν για τα 50 δισ. προς Ουκρανία

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε την φον Λάιεν για τα 50 δισ. προς Ουκρανία

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τηλεφωνικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σημαντικό αυτό οικονομικό κονδύλι που θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία την ώρα που συνεχίζει να αντιμάχεται την  ρωσική επιθετικότητα».

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι  «η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποκαθιστά την αμερικανική ηγεσία επι του θέματος” και η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να πιέζει το Κογκρέσο για πρόσθετη βοήθεια προς το Κίεβο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα για βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία — βοήθεια που μπλόκαρε μέχρι σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν -όπου τελικά βρέθηκε μια μέση λύση, να επανεξετασθεί η συμφωνία για βοήθεια σε δύο χρόνια. Η βοήθεια προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ έχει “σκαλώσει” στο Κογκρέσο. «Ελπίζω ότι η ευρωπαϊκή απόφαση θα διευκολύνει και τον Τζο Μπάιντεν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, εννοώντας στο να καμφθούν οι ενστάσεις στο Κογκρέσο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι