O Μπλίνκεν υπερασπίζεται τον Μπάιντεν και δεν σχολιάζει τις εκλογές στη Γαλλία

O Μπλίνκεν υπερασπίζεται τον Μπάιντεν και δεν σχολιάζει τις εκλογές στη Γαλλία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν σθεναρά το ΝΑΤΟ, “ανεξαρτήτως των εκλογικών αποτελεσμάτων” στη Γαλλία.

Ερωτηθείς για την νίκη του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία, ο Μπλίνκεν απέφυγε να σχολιάσει άμεσα για αυτήν, ωστόσο αναφέρθηκε ευρύτερα στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει, όποια κι αν είναι η πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη», δήλωσε.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ όσον αφορά τις επιδόσεις του Τζο Μπάιντεν στο devate, είπε ότι «οι πολιτικές του τα τελευταία τριάμισι χρόνια ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη προς την αμερικανική ηγεσία στον κόσμο. Οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη κοιτάζουν τι έχει κάνει ο Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε καθήκοντα και όχι μόνο τι είπε μια νύχτα, και εκτιμούν τις πολιτικές του. Βλέπουν έναν πρόεδρο που ξανάκανε υπολογίσιμη την Αμερική, επανεπένδυσε σε συμμαχίες, σε συνεργασίες με τρόπους που τα κράτη επιζητούν αναζητούν και θέλουν», είπε ο Μπλίνκεν.

Προσέθεσε ότι «αν κοιτάξετε τις έρευνες σε όλο τον κόσμο, θα δείτε ξανά και ξανά και ξανά, ότι η εμπιστοσύνη στην αμερικανική ηγεσία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούμε, είναι προϊόν της δέσμευσής μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι