ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δένδιας πέταξε με F-16 Viper πάνω από το Αιγαίο – Δείτε βίντεο

Ο Δένδιας πέταξε με F-16 Viper πάνω από το Αιγαίο - Δείτε βίντεο

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Λίγο μετά τις 10:15 ο Υπουργός Άμυνας αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση, επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος F 16 Viper της Πολεμικης Αεροπορίας της 340 μοίρας 115 ΠΜ και πέταξε πάνω από το Αιγαίο πέλαγος σε σχηματισμό αεροσκαφών Viper με την συμμετοχή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Συνολικά η 115 Πτέρυγα Μάχης διαθέτει 23 αεροσκάφη F16 viper, από τα οποία 10 η 340 Μοίρα και 13 η 343 Μοίρα. Συνολικά 84 αεροσκάφη θα αναβαθμιστούν στη διαμόρφωση Viper έως το 2027.

Η διαμόρφωση Viper παρέχει νέες και ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας, δικτύωσης και αισθητήρων, που θα επιτρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να υποστηρίζει συμμαχικές αποστολές παγκοσμίως. Η πτήση είχε διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης και ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 340 μοίρας της 115 ΠΜ Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη.

Δείτε βίντεο:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι