Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας επενδύει 27 εκατ. ευρώ σε καταφύγια

Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας επενδύει 27 εκατ. ευρώ σε καταφύγια

Η Βαρσοβία θα δαπανήσει 117 εκατομμύρια ζλότι (27,3 εκατ. ευρώ) τα επόμενα δύο με τρία χρόνια για αντιαεροπορικά καταφύγια και άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πολωνικής πρωτεύουσας. Είναι άγνωστο αν όντως ανησυχεί, ή αν λειτουργεί με κίνητρο τις μεγάλες προσωπικές του φιλοδοξίες, καθώς ήταν υποψήφιος για την προεδρία και έχασε από τον Αντρέι Ντούντα.

Η πολωνική κυβέρνηση καθησυχάζει τους πολίτες ότι η θέση της στη συμμαχία τους διασφαλίζει από ρωσική επίθεση, εντούτοις ο δήμαρχος της Βαρσοβίας κάνει δικές του κινήσεις.

«Με δική μας πρωτοβουλία, κάναμε μια απογραφή των χώρων για καταφύγια, διότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ραφάλ Τρζασκόφσκι, ηλικίας 52 ετών, και πολιτικά θεωρούμενος από άλλους κεντροδεξιός και από άλλους κεντροαριστερός.

«Υπάρχουν τεράστιοι υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και σταθμοί του μετρό που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια. Εκατόν δέκα επτά εκατομμύρια (ζλότι) για να βελτιωθεί η ασφάλεια – είναι χρήματα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε ακόμα περισσότερα αν χρειαστεί για το συγκεκριμένο σκοπό», δήλωσε ο Τρζασκόφσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως και τα νοσοκομεία θα προετοιμασθούν για απειλές και οι πολίτες θα εκπαιδευθούν για να ξέρουν πώς θα πρέπει να αντιδρούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στην χώρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική της υπηρεσία, υπάρχουν 62.000 αντιαεροπορικά καταφύγια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι