Ερντογάν: Θα συναντηθώ με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα συναντηθεί με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριo της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων στη Νέα Υόρκη. Ο Ερντογάν αναχωρώντας για το αεροδρόμιο αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, στη συνάντηση των δύο ηγετών.

Δήλωσε ότι «εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνάντηση των MED9, που έχει επικρίνει η Άγκυρα. Επισήμανε, ότι «όμως σε αυτή τη συνάντηση των “9” που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις».

»Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία σε αυτό το σημείο δεν είναι ο θυρωρός (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε με εντιμότητα τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Επισημαίνεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στη ΔΕΘ ανάφερε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την προπαγάνδα του για να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι δεν ευθύνεται αυτός για τις ελληνοτουρκικές διαφορές και εντάσεις και ότι “υπεύθυνη” είναι μόνο η κυβέρνηση της Αθήνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι