Ο Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά και ΜΟΕ

Προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία με αυτοπεποίθηση, διαμηνύει ο Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: “Μάς πήρε τέσσερα χρόνια να συναντηθούμε. Είναι καλό που συζητήσαμε, θα  το πάμε βήμα-βήμα»

O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι για την «καλή γειτονία με την Τουρκία, θα δουλέψουμε βήμα-βήμα γιατί, δεν είναι εύκολο να εργαστούμε για όλα τα πράγματα μαζί. Σήμερα, είχαμε την πρώτη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που έλαβε χώρα τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διαπραγμάτευση. Μας πήρε τέσσερα χρόνια για να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι μια θετική μέρα. Από την άλλη, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε υπερπτήσεις», επισήμανε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το German Marshall Fund και η εφημερίδα “Καθημερινή” στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι «δεν είμαστε αφελείς, αλλά η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να μιλούν ως γείτονες». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. «Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές και είναι προφανές τώρα με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η αφετηρία μας είναι τελείως διαφορετική. Αλλά συζητάμε για τις διμερείς μας σχέσεις και για το μέλλον των λαών μας», σημείωσε. Τέλος, είπε «δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην αδράνεια. Θέλω να συζητήσουμε πράγματα ακόμα κι αν είναι πολύ δύσκολα, ακόμα και αν διαφωνούμε», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι