Ο Γιάννης Μαντζουράνης για την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη

default image

Ο συνήγορος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης, χαρακτήρισε ως «νομικό ανάχωμα» υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, την αθωωτική απόφαση που έλαβε, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η δήλωση του κ. Μαντζουράνη έχει ως εξής: «Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου. Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του.

Η σημερινή αθωωτική Απόφαση δεν συνιστά μόνον προσωπική νίκη του Κ. Βαξεβάνη αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις δημοσιογράφων από τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι