Ο Γιάννης Σγουρός για την υπόθεση του Κολωνού

Ο Γιάννης Σγουρός για την υπόθεση του Κολωνού

Ο Γιάννης Σγουρός είναι επικεφαλής της παράταξης “ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ” Ακολουθεί η ανάρτηση του στα social media:

«Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη, που διεξάγεται και αφορά την υπόθεση της 12χρόνης στον Κολωνό, σόκαρε την κοινή γνώμη. Η δικαιοσύνη σαφέστατα και δεν γίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα ή στις αναρτήσεις στα social media. Η αλήθεια, όμως, είναι πως από την εν λόγω πρόταση εγείρονται πολλά και εύλογα ερωτήματα. Δεν μπορεί εγκέφαλος και θύμα να είναι ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί που καλείται να προχωρήσει στη ζωή και να αντιμετωπίσει το παρελθόν με το σωστό τρόπο.

Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο όταν φαίνεται πως οι άνθρωποι που το εκμεταλλεύτηκαν αντιμετωπίζονται ως «θύματα» και όχι ως φυσικοί αυτουργοί ενός διαρκούς εγκλήματος, όπως είναι ο βιασμός ενός παιδιού;

Ελπίζω πως η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αποδεικνύοντας ότι ως θεσμός αξίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε κοινωνίας, αρκεί να δίνει την αίσθηση ότι επιτελεί το ρόλο της χωρίς εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις δημοσίων και όχι μόνο σχέσεων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι