Ο γολγοθάς καπετάνιου που προσπαθεί να εμβολιάσει την 80χρονη γυναίκα του

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Ένας 77χρονος Κρητικός έχει κινήσει γη και ουρανό για να εμβολιάσει την ασθενή 80χρονη σύζυγό του, αλλά δεν τα καταφέρνει. Μια 77χρονη στην Θεσσαλονίκη επίσης «δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα». Θίχτηκαν και κάποιοι διπλωμάτες που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν από το σύστημα, οπότε το υπουργέιο Υγείας αποφάσισε να συστήσει ειδική επιτροπή που να εξετάζει όλες αυτές τις ιδιάζουσες καταστάσεις και να λύνει τα προβλήματα.

Η 77χρονη από τη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να κλείσει μόνη της ραντεβού, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο γιος της, Λεωνίδας Γιαννάκης, προσπάθησε επίσης. Διασταύρωσε από την ΗΔΙΚΑ, το TAXISNET, και τον ΕΦΚΑ όλα τα προσωπικά στοιχεία της (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, και αριθμό ταυτότητας) και τα βρήκε όλα σωστά και ταυτόσημα. Μάλιστα εδώ και χρόνια “της γράφουν ο γιατροί φάρμακα με αυτά τα στοιχεία”, όπως είπε ο κ. Γιαννάκης για τη μητέρα του. Εντούτοις άκρη δεν έβγαλε. Και ενώ έστειλε 20 ενστάσεις, δεν έλαβε ούτε καν μια απάντηση ότι «εξετάζεται το θέμα σας».

Ο καπετάνιος

Ο καπετάνιος από την Κρήτη έχει μια γυναίκα 80 ετών με πολλά ζητήματα υγείας που δεν  μπορεί να “τρέχει” εδώ κι εκεί για να λύσει το θέμα της.Οπότε τρέχει εκείνος κι ας είναι 77 ετών. Πήγε σε όλα τα φαρμακεία και ΚΕΠ του Ηρακλείου, όμως ενώ όλοι απορούσαν για ποιο λόγο δεν της κλείνεται το ραντεβού, οι ίδιοι σήκωναν και τα χέρια ψηλά. Κάποιος νόμισε ότι έλυσε το γρίφο.

«Μα η γυναίκας είναι 79 ετών, δεν είναι 80, γι΄αυτό δεν την αναγνωρίζει το  σύστημα», είπε. Ομως η γυναίκα γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1940 και είναι 80 ετών. Οπότε ο υπάλληλος αποδέχτηκε το λάθος του, και πάλι όμως δεν μπορούσε να της κλείσει ραντεβού.

Στις 25 Ιανουαρίου μπήκε στον αγώνα και ο γιος του ζευγαριού που υπέβαλε την πρώτη ένσταση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. «Δεν μου ήρθε ούτε μια αυτόματη επιβεβαίωση ότι κάποιος το έχει λάβει», διαμαρτύρεται ο άνδρας. Όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους ηλικίας 75-80 ο καπετάνιος πίστεψε ότι πλέον το πρόβλημα θα λυνόταν. Ομως και πάλι το σύστημα δεν της έκλεινε ραντεβού. Είπαν μάλιστα οι ίδιοι οι υπάλληλοι που πριν την έβρισκαν πολύ νέα, ότι είναι πολύ μεγάλη και ότι επειδή είναι 80 ετών, δεν την αναγνωρίζει το σύστημα στην “κλάση” 75-80.

Άλλοι υπάλληλοι, αυτή τη φορά σε ΚΕΠ του Ηρακλείου, είδαν ότι η σύζυγός του (που ειναι Ελληνοαμερικανίδα και ονομάζεται Μέριλυν Κέη) έχει στα έγγραφά της ένα “ορθογραφικό θέμα” με το όνομα το πατέρα της. Ο συνταξιούχος καπετάνιος πήγε σε πέντε-έξι δημόσιες υπηρεσίες και έκανε το πατρώνυμο WilliamS για να ειναι ίδιο και να αναγνωρίζεται, όπως του ζήτησαν. Και πάλι, όμως, το σύστημα δεν αναγνώριζε την 80χρονη.

Ο καπετάνιος πήγε στο  ΗΔΙΚΑ, αλλά είπαν ότι το θέμα δεν είναι στις αρμοδιότητες τους και να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό φορέα του, το  ΝΑΤ. Ίδια, όμως, ήταν η απάντηση και από το ταμείο ναυτικών. Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, όπου ο συνταξιούχος καπετάνιος  επισκέφτηκε και πάλι τα ΚΕΠ. Εκεί υπάλληλος του ζήτησε να αλλάξει εκ νέου και πάλι τα προσωπικά στοιχεία της συζύγου του καθώς εντόπισε ότι στο ΑΜΚΑ εμφανίζεται ως «Μεριλύν Κ» ενώ στο ΑΦΜ δεν υπάρχει κενό και εμφανίζεται ως «ΜεριλύνΚ».

“Δηλαδή τη γυναίκα μου θα την εμβολιάσουν με τους 20άρηδες;” αναρωτιέται ο άνθρωπος για την σύντροφό του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι