VIDEO

O ΥΠΕΞ της Βρετανίας μετά το ρεπουμπλικανικό “kiss my a@s” για τις προτροπές για το Ουκρανικό

O ΥΠΕΞ της Βρετανίας μετά το ρεπουμπλικανικό “kiss my a@s” για τις προτροπές για το Ουκρανικό

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «θα αφήσω τις διπλωματικές αβρότητες και θα προτρέψω το Κογκρέσο να ψηφίσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας. Να μην δείξουμε την ίδια αδυναμία που είχαμε επιδείξει με τον Χίτλερ το ΄30». Ρεπουμπλικανή βουλευτής νευρίασε και είπε δημοσίως “να ανησυχεί με τους Ναζί στον ουκρανικό στρατό, δεν θα με κάνει να ψηφίσω τη χρηματοδότηση με όσα λέει και παρότι δεν μου αρέσει να βρίζω, θα το πω ευθέως, μπορεί να kiss my ass».

Ο Κάμερον δεν θέλησε να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει διάλεξη στους Αμερικανούς ή να πει στους «Αμερικανούς φίλους τι να κάνουν». Αφορμή για το “επεισόδιο μεταξύ φίλων” ήταν το αδιέξοδο στο αμερικανικό Κογκρέσο αναφορικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Οι Ρεπουμπλικανοί δεν θέλουν να εγκριθεί.

Η βοήθεια ψηφίστηκε μεν από τη Γερουσία, αλλά αντιμετωπίζει αβέβαιο μέλλον στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ήδη ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον αρνήθηκε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του θέματος.

Κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία σήμερα, ο Κάμερον δεν σχολίασε την βουλευτή των Ρεπουμπλικανών και είπε ότι «η ψηφοφορία στο Κογκρέσο είναι κρίσιμης σημασίας για να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο. Θέλουμε πολύ να εγκρίνει το σχέδιο το Κογκρέσο και να στηριχθεί η Ουκρανία οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά τους επόμενους μήνες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα τα πάει καλά φέτος και στο μέλλον».

Και συμπλήρωσε: «Και το λέω αυτό ως κάποιος που δεν θέλει με κανέναν τρόπο να κάνει διάλεξη στους Αμερικανούς φίλους ή να πει στους Αμερικανούς φίλους τι να κάνουν. Το λέω ως κάποιος που τρέφει βαθιά και διαρκή αγάπη για τις ΗΠΑ –τη δημοκρατία τους, την πίστη τους στην ελευθερία– αλλά ως κάποιος που πιστεύει πραγματικά στη σημασία της συμμαχίας μας».

/

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι