Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ζάκυνθος

Μια ημέρα μετά τα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο δικηγόρος του, αλλά και το εξώδικο του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου μίλησε δημοσίως για την κακοποίηση που υπέστη από τον γνωστό ηθοποιό κατά τη διάρκεια μιας συνεργασίας τους στο θέατρο. Ο Γιώργος Ψάλτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» όπου εξομολογήθηκε όλα όσα εφιαλτικά έζησε στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη στην παράσταση «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει τη χρονική περίοδο 2013 – 2015.

Ο ηθοποιός κατήγγειλε τον γνωστό ηθοποιό για επαναλαμβανόμενους ξυλοδαρμούς, υποστηρίζοντας πως αυτό που τον ώθησε να μιλήσει είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, καθώς βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά, ενώ θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του. Ο Γιώργος Ψάλτου, αφού διευκρίνισε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής, εξομολογήθηκε ότι «έτρεμε τη στιγμή που θα βγει στη σκηνή».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Φιλιππίδης τον χτυπούσε με μένος κατά τη διάρκεια της παράστασης, περιγράφοντας λεπτομερώς τη συνεργασία τους και τη συμπεριφορά του προς εκείνον. Όπως ανέφερε, αρχικά ήταν εξωτερικός συνεργάτης του, ενώ στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης». Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου ισχυρίζεται ότι δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, ωστόσο αυτό δεν γινόταν αντιληπτό από το κοινό που παρακολουθούσε. Ο κ. Ψάλτου υπέστη μάλιστα θλάση και φλεγμονή, ωστόσο αναγκάστηκε να υπομείνει την κακοποίηση αν και υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει, καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης ούτε που ήθελε να ακούσει τα παράπονα του ηθοποιού, συνεχίζοντας να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του, δε, άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτου, «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται (σ.σ. Φιλιππίδης) στον χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι