Ο καιρός “τρελάθηκε” – Στους -19.8 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους 18 στο Καστελόριζο

Ο καιρός "τρελάθηκε" - Στους -19.8 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και στους 18 στο Καστελόριζο

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα το πρωί σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.

Συγκεκριμένα, στον Νέο Καύκασο Φλώρινας ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στις 08:10 θερμοκρασία -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές (Πτολεμαΐδα, Κοιλάδα Κοζάνης και Φλώρινα) καταγράφονται θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Αντίθετα, σε περιοχές των Δωδεκανήσων, όπως το Καστελόριζο, την ίδια ώρα η θερμοκρασία διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με τον Νέο Καύκασο.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/E.Α.Α το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου:

Όπως φαίνεται και στον χάρτη οι ελάχιστες θερμοκρασίες ήταν στους -19,8 στη Φλώρινα, στους -16,6 στην Πτολεμαϊδα, και στους -15,6 στην Κοζάνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι