Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για άτομα άνω των 16 ετών

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν σε μια εβδομάδα. Ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας (Health Canada) έκρινε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση.

«Οι Καναδοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η διαδικασία έγκρισης ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ισχυρά συστήματα παρακολούθησης», ανέφερε σε δήλωση η κυβερνητική υπηρεσία. (Σύστημα παρακολούθησης είναι ο μηχανισμός που έχει κάθε χώρα ώστε να καταγράφονται παρενέργειες φαρμάκων που έχουν ήδη πάρει άδεια κυκλοφορίας).

Ο Καναδάς έχει παραγγείλει συνολικά 6 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer. Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είπε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φτάσουν σε 14 κέντρα διανομής την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν, η καναδική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το εμβόλιο μόνο για άτομα άνω των 16 ετών και περιμένει περαιτέρω δεδομένα από την Pfizer προτού τα εγκρίνει για παιδιά και εφήβους μικρότερης ηλικίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι