Ο Κασσελάκης στην οικία του Αμερικανού πρέσβη – Οι 11 δημιουργούν κοινοβουλευτική ομάδα

Υποψηφιότητα Αχτσιόγλου: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργική αντιπολίτευση

Στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα μετέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ οι αποχωρήσαντες βουλευτές δημιουργούν κοινοβουλευτική ομάδα “για μια προοδευτική πρόταση”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργο Τσούνη. Η συνάντηση έγινε στην πρεσβευτική κατοικία του δεύτερου. Συζητήθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προώθηση του Στρατηγικού Διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια. Υπογράμμισε ότι «οι στρατηγικές – αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση, με απτή στήριξη των θέσεων της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και της άμυνάς της».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και να τελειώσει ο πόλεμος στη βάση του διεθνούς δικαίου, καθώς και την ανάγκη για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ σήμερα οι ένδεκα βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη», όπως ανέφεραν σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, θα έχουν, αύριο στις 20:00, διαβούλευση. «Στόχος του συντονισμού είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση», αναφέρουν. Και καταλήγουν: «Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», αναφέρεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι