Ο κατακλυσμός στην Κρήτη: 25 ΙΧ στη θάλασσα, μωρό σώθηκε με… καλάθι!

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Τρομακτική η δύναμη του  νερού στην Κρήτη και ειδικά στο δήμο Χερσονήσου όπου η καταρρακτώδης βροχή προκαλεσε τεράστιες ζημίες, ξεριζώνοντας δεκάδες δέντρα και όχι απλά σπάζοντας κλαριά. Συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν εργασίες από το πρωί, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα γίνει καταγραφή των αυτοκινήτων που βρίσκονται στην παραλία, εντός κι εκτός νερού…

Πέτρες και βράχια κατρακυλούσαν, έπεσαν μέσα σε χωριό δύο στύλοι της ΔΕΗ, η λάσπη έφτασε στο 1 μέτρο μέσα σε λίγα λεπτά και πάνω από 18-20 ΙΧ παρασύρθηκαν και βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι κάτοικοι ακόμα δεν το πιστεύουν ότι βγήκαν ζωντανοί από τη θεομηνία!

Σε ένα σπίτι όπου ζούσε οικογένεια αλλοδαπών και αποκλείσθηκε, ο ιερέας με γείτονες τους τράβηξε στον πάνω όροφο μέσα από το φωταγωγό. Και επειδή η κούνια του μωρού δεν χωρούσε, το έβαλαν σε καλάθι… Τα νερά ορμούσαν με τέτοια δύναμη που διέλυσαν και το νηπιαγωγεία -ευτυχώς η καταιγίδα σημειώθηκε χαράματα και το νηπιαγωγείο ήταν άδειο. Βαθιά λαβωμένοι, συντετριμμένοι και εξουθενωμένοι, οι κάτοικοι της Ανάληψης προσπαθούν να δουν σήμερα τι γλίτωσε από την καταστροφή.

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι