Ο καύσωνας προκάλεσε έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράκ

Ο καύσωνας προκάλεσε έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράκ

Εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε αποθήκη όπλων της ομοσπονδιακής αστυνομικής δύναμης του Ιράκ, στα νότια προάστια της Βαγδάτης. Ο ιρακινός στρατός τις απέδωσε  στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, αλλά και στις πλημμελείς συνθήκες αποθήκευσης.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι η αποθήκη, η οποία αποτελεί μέρος στρατιωτικής βάσης που χρησιμοποιείται από την αστυνομία καθώς και από παραστρατιωτικές δυνάμεις, ήταν ίδια με εκείνη που είχε πιάσει φωτιά πέρυσι τον Αύγουστο, με συνέπεια τότε τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 26.

Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες με διασυνδέσεις με το Ιράν απέδωσαν πέρυσι σειρά εκρήξεων στις αποθήκες όπλων τους και σε βάσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ -τότε κλιμακωνόταν η ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης. Η δολοφονία από τις ΗΠΑ με drone του πανίσχυρου Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί  και του Ιρακινου Μάχντι αλ Μουχάντις, επιχειρησιακού αρχηγού παραστρατιωτικής οργάνωσης, ενέτεινε τον κίνδυνο το Ιράκ να μετατραπεί σε πεδίο μάχης στη σύγκρουση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι