Ο Κικίλιας στη Σάμο για προληπτικό “τσεκ απ” ετοιμότητας

Ο Κικίλιας στη Σάμο για προληπτικό "τσεκ απ" ετοιμότητας

Στο πλαίσιο επισκέψεων σε νησιά της χώρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άρχισε απο την Σάμο, απ΄όπου και δήλωσε ικανοποιημένος απο την λειτουργια του εκεί νοσοκομείου. Σημειωτέον, η Σάμος δεν έχει κανένα κρουσμα κορονοϊού μέχρι στιγμής.

Λόγω του αναμενόμενου τουρισμού (αλλά προηγουμένως και για να αντιμετωπισθούν πιθανά “ντόπια” κρούσματα), προσελήφθησαν στο νοσοκομείο 28 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ στον περίβολο τοποθετήθηκε οικίσκος για να γίνεται μια πρώτη διαλογή ύποπτων περιστατικών Covid-19 και έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος για τη λήψη δειγμάτων. Επίσης έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα για την έγκαιρη διάγνωση πνευμονίας και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών κορονοϊού. Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί άλλες δύο κλίνες ΜΕΘ και το νοσοκομείο διαθέτει τώρα έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις προορίζονται για τυχόν περιστατικά κορονοϊού.

Για να ενισχυθεί το νησί για την καλοκαιρινή περίοδο, μετατίθενται εκεί από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Δεν είναι γνωστό πάντως αν έχουν προσληφθεί εντατικολόγοι ή αν οι ανάγκες των νησιωτικών ΜΕΘ καλύπτονται εκ των ενόντων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι