Ο κορονοϊός έδιωξε τους μετανάστες από τον Έβρο

Ο κορονοϊός έδιωξε τους πρόσφυγες από τον Έβρο

Ο φόβος της εξάπλωσης του κορονοϊού, στους πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί, με την βοήθεια των τουρκικών αρχών στον Έβρο, φαίνεται να είναι μια πιθανή αιτία, που οδήγησε στην απομάκρυνσή τους. Θα αποτελούσε πλήγμα για την διεθνή εικόνα της Τουρκίας, πιθανοί θάνατοι μεταναστών και προσφύγων στις σκηνές των καταυλιστών, που είχαν στήσει κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Το ερώτημα είναι, που κατευθύνονται και αν θα προσπαθήσουν, από άλλη δίοδο να περάσουν στην Ελληνική επικράτεια. Χθες αργά το βράδυ οι ελληνικές αρχές παρατήρησαν, πως οι συγκεντρωμένοι από την τουρκική πλευρά πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό, που είχε στηθεί στις Καστανιές και αποχώρησαν, προς το εσωτερικό της Τουρκίας, καθοδηγούμενοι από τις τουρκικές αρχές.

Από την ελληνική πλευρά πάντως, αξιολογείται η αιφνίδια αποχώρηση των προσφύγων, ώστε να εντοπιστεί ο λόγος, που οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τον καταυλισμό απέναντι από τις Καστανιές τους Έβρου.

Η αμυντική διάταξη των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει την προστασία των ελληνικών συνόρων στον Έβρο παραμένει αμετάβλητος και διατηρείται η αυξημένη ετοιμότητα, καθώς και ο αριθμός των ανδρών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι