Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας, κάτι που κάνει για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός. Παρούσα ήταν και η Νίκη Κεραμέως εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το θέμα συζήτησης αφορούσε τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά Covid-19 στις εισόδους των ιερών ναών, καθώς και η λειτουργία που θα έχουν οι εκκλησίες για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε επίσης ότι κύριο αντικείμενο στην επαφή των δύο πλευρών αποτελεί το θέμα της πανδημίας και το πλαίσιο εντός του οποίου γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Κοινός στόχος είναι να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων και κανονισμών που έχουν παρθεί για τους θρησκευτικούς χώρους. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επίδειξη από μεριάς των πιστών πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test, πριν την είσοδο τους στις εκκλησίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι