Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα, αλλά…

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έλαβε απάντηση, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. “Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διάφορους διαύλους μέσω των οποίων γίνεται η επαφή. “Η διπλωματία είναι πάντα ο σκοπός μας”.

Η Ψάκι είπε πως η κυβέρνηση συμβουλεύεται πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική για τη Βόρεια Κορέα σε προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και πως επιδιώκει επίσης τη συνεισφορά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. “Ο σκοπός μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση”, είπε η Ψάκι.

“Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς ενεργό διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ΗΠΑ να δεσμευθούν… Μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξει συνεχής διεύρυνση της δέσμευσης με εταίρους και συμμάχους στην περιοχή”. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε προχθές, Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters πως καταβλήθηκαν προσπάθειες επικοινωνίας με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας μέσω αρκετών διαύλων από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι