Ο Μακρόν παρατείνει για διετία την κρατική ενίσχυση για να σωθούν θέσεις εργασίας

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το νέο πρόγραμμά του για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των επιχειρηματιών, καθώς αντιμετωπίζει αιτήματα για περαιτέρω ενίσχυση 13 εκατομμυρίων απασχολουμένων στη χώρα.

Εάν οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι επιχειρήσεις συμφωνήσουν (για να εξασφαλιστούν οι θέσεις, να γίνει αποδεκτή μείωση του χρόνου απασχόλησης), το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλλει το 85% των συνολικών δαπανών μισθοδοσίας επί δύο χρόνια.

«Αυτό το νέο πρόγραμμα προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις απολύσεις και επιτρέπει στις εταιρείες να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο δίκτυο Europe-1 σήμερα (Πέμπτη).

Ο ίδιος είπε ότι η συμφωνία με τα συνδικάτα θα εμποδίσει τις εταιρείες να κάνουν κατάχρηση του μακροπρόθεσμου συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους πιο πιεσμένους τομείς της γαλλικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι αεροπορικές βιομηχανίες.

Η πολιτεία θα πρέπει επίσης να επικυρώσει τις συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και σε αυτές δεν θα επιτρέπεται να μειωθούν περισσότερο από 40% οι ώρες εργασίας.

Χωρίς να είναι διόλου ιδανικό ως πρόγραμμα, πάντως θα πλήξει σίγουρα τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, που δεν  θα υποχρεούται -ή δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων- κανείς να τους προσλάβει….

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι