Ο Μάρτιος ήταν ο δέκατος συνεχόμενος μήνας με παγκόσμιο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών

Ο Μάρτιος ήταν ο δέκατος συνεχόμενος μήνας με παγκόσμιο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών

Ο Μάρτιος του 2024 ήταν ο πιο θερμός Μάρτιος που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο και εγγράφτηκε στη σειρά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον τους τελευταίους δέκα μήνες, ανακοινώνει σήμερα το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, κάνοντας επίσης λόγο για “νέο μηνιαίο απόλυτο ρεκόρ” θερμοκρασιών στις θάλασσες της υφηλίου.

Συνέπεια αυτής της αδιάλειπτης σειράς ιστορικών υψηλών είναι το ότι «η παγκόσμια μέση θερμοκρασία τους τελευταίους 12 μήνες είναι η υψηλότερη που καταγράφτηκε ποτέ» και ξεπερνά κατά «1,58° Κελσίου τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής εξαιτίας των δεκαετιών έκλυσης αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου — οι συνέπειες του οποίου επιτείνονται από τα μέσα του 2023, λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο», τόνισε η Σαμάνθα Μπέρτζες, η υποδιευθύντρια της υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή (C3S) στο ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι