Ο Μίτσκοσκι θεωρεί ότι ο Γεραπετρίτης δεν ξέρει τι λέει!

Ο Μίτσκοσκι θεωρεί ότι ο Γεραπετρίτης δεν ξέρει τι λέει!

«Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία των Πρεσπών είτε δεν την αντιλαμβάνεται» ανέφερε ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Γεραπετρίτη, από το Λουξεμβούργο. Ο Έλληνας υπουργός είχε πει ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών με την “πατέντα” να αναφέρεται η πολιτική ηγεσία της γείτονος σε Βόρεια Μακεδονία μόνον στις σχέσεις της με το εξωτερικό.

«Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε, συστηματικά και επίμονα, να μην χρησιμοποιεί στον εσωτερικό δημόσιο λόγο τη συνταγματική ονομασία της χώρας. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την ενιαία χρήση του μοναδικού ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο, προσθέτοντας ότι αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει την προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη υποστήριξε ότι στα επίσημα έγγραφα του κράτους και στις επαφές του στο εξωτερικό θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις του και στις δηλώσεις στο εσωτερικό θα αποκαλεί τη χώρα “Μακεδονία”, καθώς όπως ισχυρίστηκε αυτό αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα».

«Έχω το ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα που θέλω για την πατρίδα μου» είπε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι που σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης αποκαλούσε τη χώρα «Μακεδονία» υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός δεν καταλαβαίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι