Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς για το Oruc Reis

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει σήμερα τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Στο επίκεντρο θα τεθεί η κατάσταση με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, συνεδρίασε εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα. Η Αθήνα απάντησε στην NAVTEX της Άγκυρας με αντι-NAVTEX , ενώ με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι