Ο Μητσοτάκης θα παραστεί στην κηδεία του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στου Ρέντη

Μητσοτάκης για Τέμπη: Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί, αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από μερικές εβδομάδες, μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στου Ρέντη.

Το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα ωστόσο χθες το μεσημέρι κατέληξε.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Facebook.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη», τονίζει ο πρωθυπουργός, «είναι ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι