O Μόντι σχηματίζει κυβέρνηση στην Ινδία

O Μόντι σχηματίζει κυβέρνηση στην Ινδία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Ναρέντρα Μόντι, για τρίτη θητεία πρωθυπουργός της Ινδίας. Σήμερα θα πάρει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και εκπρόσωπος συνασπισμένου κόμματος δήλωσε πως η ορκωμοσία έχει οριστεί για μεθαύριο, Κυριακή.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που το Κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) χρειάστηκε την υποστήριξη περιφερειακών κομμάτων, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Κατά το παρελθόν είχε άνετη πλειοψηφία. Τώρα, βουλευτές τριών κομμάτων ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του Μόντι στην πρώτη συνεδρίαση της συμμαχίας τους.

Νεοεκλεγέντες βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της συμμαχίας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του, με ορισμένους να σηκώνονται όρθιοι και να φωνάζουν ρυθμικά “Μόντι, Μόντι!” στην κεντρική αίθουσα του παλιού κτηρίου του κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι