Ο Μπόρις Τζόνσον επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα, εξαιτίας του νέου στελέχους κορονοϊού, δηλαδή της μετάλλαξης του ιού.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι «το νέο στέλεχος του ιού» αυξάνει την επικινδυνότητά του. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η περιφέρεια του Λονδίνου και η νότιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4.

Τα μέτρα αυτά θα είναι σε γενικές γραμμές ισοδύναμα με τους περιορισμούς που ίσχυαν στην Αγγλία τον Νοέμβριο. Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να μείνουν στο σπίτι, με περιορισμένες εξαιρέσεις. Τα μη απαραίτητα καταστήματα και τα κλειστά γυμναστήρια πρέπει να κλείσουν.

Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν μπορούν, και δεν πρέπει να εισέρχονται ή να εγκαταλείπουν την περιοχή τεσσάρων επιπέδων. Οι τελετές λατρείας, όπως η προσευχή, μπορούν να συνεχιστούν. Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα επανεξεταστούν στις 30 Δεκεμβρίου. Η Βρετανία κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι