Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε, επιβεβαιώνουν γερμανικά & σουηδικά εργαστήρια

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως άλλα δύο εργαστήρια έχουν επιβεβαιώσει με ανεξάρτητες έρευνες ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε με σοβιετικού τύπου νευροτοξικό παράγοντα Novichok και κάλεσε τη Ρωσία να συνεργασθεί.

Ειδικά εργαστήρια στη Σουηδία και τη Γαλλία επιβεβαίωσαν τα αρχικά αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στη Γερμανία, ανέφερε σε δήλωσή του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη. Είμαστε σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τα περαιτέρω βήματα», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η δηλητηρίαση του Ναβάλνι αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι